Recomandări

Enciclopedia “România 1918. Oameni, momente și imagini” este o producție SIVECO România, în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești fiind gândită  ca un memento al celui mai important proiect național: întregirea neamului.

http://romania1918.eu/index.html

 

 

 

“Best of History Websites”. Un site care cuprinde o colecţie de linkuri cu cele mai bune jocuri şi animaţii pe teme istorice, în limba engleză.

http://besthistorysites.net/

 

 

 

 

Colţul copiilor (Kids’ Corner) conţine o serie de jocuri pentru copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani. Jocurile sunt disponibile în 22 de limbi oficiale ale UE inclusiv limba română.

https://europa.eu/kids-corner/parents-teach/index_ro.htm

 

 

 

 

Structurat pe 5 secţiuni (Materiale didactice, Jocuri, Crearea de reţele cu alţi profesori, Muncă şi studii, Concursuri şi noutăţi), “Spaţiul învăţării /Colţul profesorilor”  este un site care se adresează în special profesorilor care doresc să-i facă pe elevi  să înţeleagă ce este UE, cum a fost creată şi cum funcţionează.

https://europa.eu/learning-corner/home_ro

 

 

 

“Ora de net” este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur.

Programul este implementat de “Salvaţi Copiii!”  în România încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 sub denumirea Ora de Net!

https://oradenet.salvaticopiii.ro/

 

 

„Europeana Collections” oferă acces la peste 50 de milioane de articole digitizate: cărți, muzică, lucrări de artă și multe altele, utilizând instrumente de căutare și filtrare avansate.

https://www.europeana.eu/portal/ro

error

Vă place acest site? Distribuiţi, vă rugăm :)

error: Content is protected !!