Jocuri & teste ISTORIE pentru BAC

Dragi elevi, toate testele şi joculeţele de mai jos au fost concepute pentru a vă uşura pregătirea examenului de bacalaureat.

Este posibil să găsiţi întrebări la care nu veţi şti imediat răspunsul sau la care, din neatenţie, veţi alege o variantă greşită. Nu vă descurajaţi! Sunt teste de antrenament pe care le puteţi repeta ori de câte ori doriţi. Scopul acestora este să vă ajute să învăţaţi  mai uşor.

Istoria este o disciplină frumoasă şi uşoară!

prof. Mirela ROŞIORU

 

Tema 1. Romanitatea românilor în viziunea istoricilor

1.1. Exerciţiu online pentru gruparea argumentelor teoriei continuităţii şi teoriei imigraţioniste (fără punctaj)

1.2. Exercițiu online cu alegere multiplă: mini-quiz_”Romanitatea românilor” (10 întrebări şi punctaj imediat)

1.3. Exerciţiu online pentru ordonarea cronologică a etapelor evoluţiei organizării statale în Transilvania din sec. IX până astăzi (fără punctaj)

1.4. Exerciţiu online pentru ordonarea datelor cronologice (intervalelor de timp) referitoare la cele mai importante evenimente din evoluţia statală a Transilvaniei (fără punctaj)

 

Tema 2. Secolul al XX-lea între democraţie şi totalitarism. Ideologii şi practici politice în România şi în Europa (un test online cu 37 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

 

Tema 3. Constituţiile din România (un test online cu 40 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

 

Tema 4. Autonomiile locale şi instituţiile centrale din spaţiul românesc (sec. IX-XVIII) Conţinuturile au fost împărţite în două quizuri 

4.1. Autonomiile locale în spaţiul românesc (sec. IX-XVIII)- partea I (un test online cu 36 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

4.2. Instituţiile centrale în spaţiul românesc (sec. IX-XVIII)- partea a II-a (un test online cu 33 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

 

Tema 5. Statul român modern: de la proiect politic la realizarea României Mari (sec. XVIII-XX) Conţinuturile au fost împărţite în trei quizuri: 

5.1. Proiecte politice în sec. al XVIII-lea şi prima jumătate a sec. al XIX-lea (un test online cu 20 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

5.2. Constituirea statului român modern (test online cu 34 de întrebări)

5.3. Consolidarea statului român modern (test online cu 25 de întrebări)

 

Tema 6. România postbelică. Stalinism, naţional-comunism şi disidenţa anticomunistă. Construcţia democraţiei postdecembriste Conţinuturile au fost împărţite în trei quizuri: 

6.1. Instaurarea comunismului în România (1944-1947) (test online cu 10 întrebări)

6.2. Regimul stalinist în România (1948-1965) (test online cu 10 întrebări)

6.3. Regimul naţional-comunist în România (1965-1989) (test online cu 10 întrebări)

 

Tema 7. Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii (un test online cu 35 de întrebări şi afişarea imediată a punctajului)

 

Tema 8. România şi concertul european; de la “criza orientală” la marile alianţe ale sc. XX (în lucru)

 

Tema 9. România în perioada “Războiului Rece” (în lucru)

 

error

Vă place acest site? Distribuiţi, vă rugăm :)

error: Content is protected !!