Clasa a VI-a

Istorie universală

CLASA a VI-a

  • „Marile descoperiri geografice”, film diactic cu o durată de 8,23 minute.

  • „Renaşterea” are dedicată un plalylist cu 7 filme didactice dedicate -lui „Leonardo da Vinci” (cu o durată de 6 minute), „Michelangelo” (cu o durată de 4,46 de minute), „Giordano Bruno” (cu o durată de 3,16 minute), „Galileo Galilei” (cu o durată de 7,01 minute), „Niccolo Machiavelli” (cu o durată de 4 minute), „William Shakespeare” (cu o durată de 5,01 minute) şi „Erasmus” (cu o durată de 3,26 minute)

  • Napoleon Bonaparte. Secvenţa animată de 5 minute poate fi folosită la clasa a VI-a  având şi subtitrare în limba română. Este exersată gândirea critică prin punerea în opoziţie a argumentelor pro şi contra acţiunilor lui Napoleon în cadrul unui proces imaginar.

 

  • Marea Revoluţie Franceză. Documentar animat cu o durată de 5, 38 minute care sintetizează cauzele, declanşarea şi desfăşurarea revoluţiei franceze şi care poate fi utilizat la clasa a VI-a. Are subtitrare în limba română care trebuie activată.

 

  • Marea Revoluţie Franceză. Documentar animat cu o durată de 17, 53 minute care sintetizează cauzele, declanşarea şi desfăşurarea revoluţiei franceze şi care poate fi utilizat la clasa a VI-a. Are subtitrare în limba română care trebuie activată.

 

  • Henric al VIII-lea întemeietorul unei religii protestante: anglicanismul. Secvenţă animată cu durata de 5,24 minute în care sunt aduse argumente pro şi contra acţiunilor regelui englez elevii dezvoltându-şi astfel gândirea critică.

  • Leonado da Vinci: Omul vitruvian. Scurt documentar de 3,20 minute, recomandat pentru clasa a VI-a, în care sunt prezentate conexiunile dintre arhitectul antic Vitruvius şi simbolul Renaşterii, da Vinci. Are subtitrare în limba română.

  • Cristofor Columb. Secvenţa animată de 5,54 minute poate fi folosită la clasa a VI-a la lecţia despre „Marile descoperiri geografice”  având  subtitrare în limba română. Este exersată gândirea critică prin punerea în opoziţie a argumentelor pro şi contra acţiunilor lui Columb în cadrul unui proces imaginar.

 

error: Content is protected !!